Vaječný likér třikrát jinak

Tento recept jsme připravovali vždy s babičkou před Vánoci. Jako děti jsme jej milovaly (samozřejmě bez rumu :)) Díky obrovskému množství kondenzovaného mléka a jeho sladkosti jsme na něj chodívaly a upíjely dokud nezbyla ani kapka. V základu stejný ho dělám každé Vánoce dodnes. Tentokrát jsem se ho rozhodla ozvláštnit o nějaké koření. Letos se nabízelo přidat směsi koření, používané v kavárně, které jsou velmi oblíbené v zimních odobích na přípravu chai latte a kashmiri pink chai latte. No a zázrak byl na světě!

Je to tekutý dezert, který si díky receptu můžete zkusit připravit i vy doma. :)

Je velmi jednoduchý, časově nenáročný a hlavně chuťově výborný!

Vaječný likér s chai latte

DOBA PŘÍPRAVY

20 min.

 

INGREDIENCE

Na 1l vaječňáku s vanilkou

4 žloutky

50g cukru krupice

1 slazené kondenzované mléko

1 neslazené kondenzované mléko

1/2 vanilkového lusku

0,25l rumu (od Tuzemáku po cokoliv lepšího)

 

Na vaječné likéry s kořením jsem použila místu cukru:

50g chai tea powder / 75g kashmiri pink chai powder

(V případě použití směsi koření jsem vynechala vanilkový lusk)

 

POSTUP

1. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkou, případně se směsí koření do bíle pěny.

2. Za stálého šlehání postupně přilejte slazané, pak i neslazené kondenzované mléko.

3. Na závěr vlijte rum.

Hotový likér přelejte do čisté sklenice a uchovávejte v lednici. Jen pozor, do druhého dne trochu spadne pěna.

Díky cukru a rumu vydrží v lednici velmi dlouho.  

 

Domácí vaječný likér se skvělé hodí také jako dárek, proto nezapomeňte někomu udělat radost. :)

 

Pokud si na vlastní výrobu netroufáte, můžete si o něj říct v kavárně, kde bude do Vánoc k zakoupení.

 Vaječný likér - kafe pragovka

Anna Hezká

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení